Publicerad:

Uppdaterad information: Dricksvattnet är säkert att dricka – kokningsrekommendationen hävs

Uppdaterad information 23-10-21 klockan 12.40

Kokningsrekommendationen hävs. Boende i Målilla, Mörlunda, Järnforsen, Rosenfors, Emmenäs och Gårdveda behöver inte längre koka sitt dricksvatten.

Nu har resultatet från vattenprovet som togs igår (fredag 20 oktober) kommit, och det visar att det inte finns några E.Colibakterier i vattnet. Det betyder att vattnet nu är säkert att dricka igen.


Uppdaterad information 23-10-20 klockan 12.01

Fortsätt koka vattnet i Målilla, Mörlunda, Järnforsen, Rosenfors, Emmenäs och Gårdveda

Vattenprovet från torsdagen har nu analyserats och resultatet visar inga bakterier. Men det krävs ytterligare godkända provsvar innan vi kan häva kokningsrekommendationen.

Ytterligare prover har tagits och svar på dessa kommer att komma lördag 21 oktober och måndag 23 oktober. Rekommendationen om kokning av dricksvattnet kvarstår därför tills vidare.


Uppdaterad information 2023-10-19 klockan 13.25

Boende i Målilla, Mörlunda, Järnforsen, Rosenfors, Emmenäs och Gårdveda uppmanas att koka sitt dricksvatten. Detta efter att det senaste provresultatet visar på att dricksvattnet kan innehålla en misstänkt E.Colibakterie.

Därför rekommenderas boende i Målilla, Mörlunda, Järnforsen, Rosenfors, Emmenäs och Gårdveda att koka vattnet enligt Livsmedelsverkets rekommendationer. Det innebär att vatten som ska drickas eller användas till matlagning ska kokas upp tills det bubblar ordentligt.

På grund av detta kan vattnet dofta klor. Det är ingen fara, halten av klor har höjts i vattenverket. Nya vattenprover har tagits, provsvaren kommer tidigast på fredag den 20 oktober.