Publicerad:

Nu kan du följa kommunfullmäktige digitalt!

bild på kommunfullmäktiges ordförandeklubba

På måndag är det premiär för livesändning av kommunfullmäktiges möten. Det ger dig möjlighet att som åhörare ta del av debatten och de beslut som fattas live. Sändningen startar klockan 18.30 och sänds från Valhall i Hultsfred.

– Genom att webbsända våra möten ger vi kommuninvånare en större möjlighet att få inblick i den politiska debatten, vilket är positivt för utvecklingen av den demokratiska processen i Hultsfreds kommun, säger kommunfullmäktiges ordförande Anders Andersson.

Kommunfullmäktiges möten är alltid öppna för allmänheten. Nu har även du som inte har möjlighet att delta fysiskt en chans att se och höra mötet live. Kommunfullmäktiges sammanträden sänds via kommunens Youtubekanal och du hittar länken till sändningen på kommunens hemsida www.hultsfred.se eller via Facebook-sidan, Hultsfreds kommun. På hemsidan hittar du även möteshandlingarna till kommunfullmäktiges sammanträden.

Punkter från dagordningen

Bland de frågor som ska behandlas på måndagens fullmäktige finns erbjudande om köp av sommarlovsbiljett från Kalmar länstrafik till skolungdomar 2022, nya stadgar för Kooperativa hyresrättsföreningen (KHF) Hultsfred Trygga Hem samt svar på motion från Owe Samuelsson (C) angående välkomstskyltar vid kommunens infartsvägar.

Efter avslutat sammanträde deltar kommunfullmäktiges ledamöter i en workshop om medborgardemokrati. Workshopen är en del av den förstudie som kommunen driver med hjälp av ICLD, Internationellt Centrum för Lokal Demokrati, för att utveckla medborgardemokratin i Hultsfreds kommun.

Kontakt

Anders Andersson (KD)
Kommunfullmäktiges ordförande
anders.andersson@kristdemokraterna.se