Publicerad: Uppdaterad: 2022-05-12 12:35

Socialminister Lena Hallengren (S) besökte Hultsfred!

Plattformen Hultsfred-Vimmerby

Igår besökte socialminister Lena Hallengren (S) och Vimmerbys kommunpolitiker Helene Nilsson (S) Plattformen och Arbetsmarknadsenheten i Hultsfred. De deltog i verksamhetens arbetslivsinriktade gruppcoaching, där dagens tema var självbilder. Under besöket delade deltagarna med sig av sina livssituationer och fick chans att prata om vad de önskade vore annorlunda i sitt liv.

– Plattformen är en verksamhet hjälper och stöttar människor i behov av samordnade insatser för att komma närmare arbetslivet. Det kändes väldigt bra och roligt att få möjlighet att visa och berätta mer om verksamheten. Särskilt kul att deltagarna själva fick möjlighet att berätta om sina upplevelser och livssituationer säger Robert Andersson, chef för Arbetsmarknadsenheten i Hultsfreds kommun.

Syftet med ministerns besök var att få mer information om Samordningsförbundet i Kalmar län, vilket Plattformen Hultsfred-Vimmerby är en del av. Samordningsförbundet är flera olika myndigheter och instanser som arbetar tillsammans för att hjälpa de som står utanför arbetsmarknaden.