Publicerad: Uppdaterad: 2023-06-15 15:02

Kul, lärorikt, intensivt – och mycket möten!

Ali och Anna jobbar som trainee hos kommunchefen

Så sammanfattar Anna och Ali sin traineeanställning hos kommunchef Lars-Erik Rönnlund.

Under cirka fyra månader har gymnasieeleverna Anna och Ali skuggat kommunchefen men också arbetet med egna projekt från olika verksamheter inom kommunen.

– Arbetsuppgifterna har bidragit till att vi fått en stor inblick i organisationen. Det är häftigt att se hur stor arbetsplats det är och hur alla verksamheter hänger ihop. Det finns en stark vi-känsla, säger Ali.

– Det som vi också har insett under den här perioden är att det går att göra karriär inom kommunen, du behöver inte flytta till en storstad för att det ska bli möjligt, säger Anna.

Nu ska projektet utvärderas.

– Min förhoppning är att detta leder till att fler ledare, både inom vår kommun och i andra kommuner, ser de positiva fördelarna med att anställa gymnasieelever, berättar Lars-Erik Rönnlund.

Bakgrund
Syftet med att erbjuda gymnasieelever traineeanställning är att väcka ett intresse för att arbeta inom en kommun och på så sätt få fler ungdomar att vilja arbeta i demokratibranschen i framtiden. Det är också ett sätt att få in ungdomars perspektiv och infallsvinklar i olika frågor för att bidra till utveckling i kommunens verksamheter.