Publicerad:

Fredag, sol, lönehelg och två butiksinvigningar i Hultsfred

Byggmax-anders-sag-liggande

Kommunen 💙 Näringslivet

Kön av bilar med släp ringlade sig långt ut på Oskarsgatan och den stora parkeringen fylldes snabbt när det på fredagen var dags för två butiksinvigningar på nya handelsområdet i Hultsfred. Självklart var kommunen med på plats för att önska både Byggmax och Dollarstore välkomna och lycka till med sina satsningar i Hultsfred.

Ida Fransson, butikschef för Hultsfred och Alexander Karijord, regionchef  på Byggmax lyste i kapp med solen och butikens fyra medarbetare när man kunde hälsa de första kunderna välkomna till butiken.

-Vi är jättenöjda och redo för att köra i gång nu efter flera veckors förberedande arbete, säger Ida Fransson.

Det var Anders Andersson, kommunfullmäktiges ordförande som fick äran att ”såga plankan” så att det sedan gick att släppa på kunderna som köade för att komma in i butiken.

Dollarstore

Endast en timma senare var det dags för nästa högtidliga öppnande. Då Dollarstores medarbetare krokade arm och drog i gång en hejaramsa för att sedan välkomna in alla köande kunder med varma applåder.

-Vi är så glada att kunna öppna butiken här i Hultsfred idag. Perfekt en fredag och lönehelg och vi tror mycket på butiken här på handelsområdet, sa företages CEO Thomas Jellum.

Butiken har idag elva anställda, men det kan bli fler till sommaren.

-Det är så kul att vara i gång, jag är jättetaggad säger Erika Karlsson, platschef för butiken i Hultsfred

-Vi vill verkligen välkomna dessa etableringar, de är ett kvitto på den byggboom vi nu ser och en förstärkning till kommunens attraktionskraft. Dessa satsningar göra att vi nu också är en handelskommun, säger Anders Andersson, kommunfullmäktiges ordförande.