Publicerad: Uppdaterad: 2018-01-17 10:46

Få som aldrig har hört talas om musikevenemang i Hultsfred

KonsertFoto: Pixabay

Kännedomen om musikevenemang i Hultsfreds kommun är hög. Det visar en undersökning som genomförs vart fjärde år genom Regionförbundet i Kalmar län bland svensk allmänhet om deras kännedom om platser, besöksmål och evenemang i länet.

De tillfrågade får frågor om bland annat hur väl de känner till och om de har besökt olika platser, besöksmål och evenemang, och vad de associerar olika platser med.

Vimmerby och Hultsfred är de platser i länet som man tydligast associerar med ett ord. 65 procent av de tillfrågade associerar Hultsfred med ordet ”festival”.
Musikevenemangen i Hultsfred har en hög kännedom, framför allt i åldersgruppen 30-39 år. 39 procent känner till musikevenemangen, 11 procent känner till speedway i Målilla och 2 procent känner till Virserums Musikdagar.

– Det är roligt att få bekräftat att Hultsfreds varumärke inom musik och evenemang lever vidare och att många känner till allt som händer i vår kommun, säger Malin Albertsson, turism- och informationschef.

Victoriadagen är det evenemang i länet som har den högsta totala kännedomen. Musikevenemangen i Hultsfred har dock den lägsta andelen tillfrågade som aldrig har hört talas om dem.

Fler i åldersgruppen 20-29 år har även både hört talas om och besökt musikevenemangen i Hultsfred och Emmaboda i högre utsträckning än andra evenemang i länet. En minskning från 2013 års mätning noteras dock i den totala andelen av de tillfrågade som besökt Hultsfredsfestivalen.

Hultsfred hamnar på sjätte plats i länet efter bland annat Öland, Kalmar och Borgholm när det gäller att känna till platsen. De allra flesta av de tillfrågade har hört talas om Hultsfred.