Publicerad: Uppdaterad: 2018-03-06 13:36

Midnattssolsrallyt kör första specialsträckan i Hultsfred

MidnattssolsrallytRepresentanter från Midnattssolsrallyt, Hultsfred handel och Hultsfred turistbyrå.

Onsdagen den 28 juni fylls Hultsfred av rallybilar och entusiaster. Då körs
nämligen första specialsträckan av Midnattssolsrallyt längs med sjön Hulingen
i Hultsfred.

Midnattssolsrallyt har valt att inleda rallyt och förlägga sin första specialsträcka till Hultsfred vid årets rally. Sträckan är 3,5 kilometer lång och kommer att gå från Björkudd till Folkets Park, men inte genom Alkärret. Förra året hade specialsträckan inne i Vimmerby flera tusen åskådare och Midnattssolsrallyt räknar med minst lika många i Hultsfred i år.

– Den här sträckan är unik med den vackra utsikten över sjön. Att vi fått första specialsträckan hoppas vi ger en folkfest för lokalbefolkningen och för de tillresta besökarna. Dessutom är det extra roligt att lokala föreningar är med och sköter olika delar av evenemanget, säger kommunalråd Lars Rosander.

Efter målgången kommer tävlingsbilarna att köra genom Hultsfreds centrum där de presenteras av en speaker, och där bjuds också på olika aktiviteter.

– Vi har många roliga aktiviteter på gång och tror att det här kommer att locka mycket
folk till Hultsfreds centrum, säger Niklas Gränshagen, Hultsfred Handel, som är en
samarbetspartner till Midnattssolsrallyt vid Hultsfredssträckan.

Rallyt beräknas även förstärka försäsongen för turismen.

Midnattssolsrallyt har gamla anor och kördes första gången 1950. 1965 övergick tävlingen till att köras på vintern och blev Svenska Rallyt/Rally Sweden. Midnattssolsrallyt återuppstod som en rallytävling för historiska rallybilar 2006. Inga bilar får vara av nyare årsmodell än 1990. Sedan förra året har rallyt haft Vimmerby som bas, och i år blir rallyt större än någonsin.

– Flytten har slagit väldigt väl ut, och i år har vi utökat antalet deltagare till 200 eftersom intresset varit så stort. Vi räknar också med många internationella förare, säger Lasse Jonsson, projektledare Midnattssolsrallyt.