Lindblomskolan

Matte

Välkommen till Lindblomskolan! Skolan där du möter världen!

På Lindblomskolan arbetar vi för att utveckla en god undervisning med fokus på Trygghet, Motivation och Framtidstro. Dessa tre värdeord är våra gemensamma ledord för alla som har Lindblomskolan som sin arbetsplats.

Kunskapsuppdraget och det sociala uppdraget är av vikt när vi utvecklar en god undervisning. Undervisning är i fokus i alla sammanhang och att ALLA elever kan lyckas. Ett professionellt förhållningssätt ska genomsyra uppdragen vi har i skolan. Vikten att vara ödmjuk inför och nyfiken på hur allt hänger samman och försöker förstå elever som hela personer för att kunna stödja dem i lärande och utveckling och rustas för ett livslångt lärande.

Lindblomskolan ligger centralt i Hultsfred. Det är en F-6 skola (förskoleklass samt årskurs 1-6) med fritidshem. Skolan har cirka 500 elever, 80 medarbetare och tre rektorer. Upptagningsområdet omfattar i huvudsak Hultsfred tätort.

Organisationen bygger på att årskursens lärare också är ett arbetslag, vilket innebär att skolan har 8 arbetslag (F-6 samt fritids). Dessa leds av varsin arbetslagsledare. För att tillvarata elevernas perspektiv träffas elever och personal i de återkommande råden: elevråd, gårdsråd och klimatråd.

Läsåret 2024/2025 är skolutvecklingsarbetet fokuserat utifrån skolans ledord Trygghet, Motivation och Framtidstro. Utveckla en god undervisning för att öka elevernas måluppfyllelse, men också utvecklas att lära sig för livet och ha drömmar om framtiden. Elevernas lärande kommer i första hand och personalens fortbildning genomförs med ett F-6 perspektiv tillsammans med andra F-6 skolor i kommunen samt fortbildning på vår skola utifrån Lindblomskolans behov.

Lindblomskolans bloggar:

Slöjda för livetUffes slöjdblogg från Lindblomskolan