Publicerad:

Hultsfreds kommun avancerar i miljöranking

Blåklocka

Hultsfreds kommun har tagit steg framåt i den årliga rankingen Sveriges miljöbästa kommun som presenteras av tidningen Aktuell Hållbarhet. I kategorin mindre städer når kommunen en 19:e plats av 78 kommuner. I den totala rankingen innebär det 80:e plats av totalt 290 kommuner.

Kommunalrådet Lars Rosander är positiv till årets resultat och nämner kommunens fortsatta strävan för ett hållbart, tryggt och grönt samhälle som viktiga prioriteringar inom kommunkoncernen.

Rankingen bygger på statistik från olika källor, inklusive Kolada, SCB, Vattenmyndigheten, Emissionsdatabasen och Avfall Sverige, samt en enkät som besvaras.

– Allas insatser, liten eller stor, räknas för ett hållbart samhälle, säger Arvid Lindblad, hållbarhetsstrateg. Han understryker vikten av att agera för att minska växthusgasutsläppen och tillsammans göra betydande och bestämda insatser inom områden som transporter, trygghet, energieffektivisering, biologisk mångfald, konsumtion och avfall. Han poängterar att engagemanget för ett hållbart samhälle är synligt i hela organisationen och en tydlig drivkraft inom det lokala näringslivet.