Publicerad:

Livet efter studenten: Jag hade hört gott om Hultsfred!

IMG_1321

Clara bor och gick gymnasiet i Vimmerby. Men tack vare att hon hade hört gott om att jobba i Hultsfred har hon nu sin arbetsplats i sin grannkommun.

Vi träffar Clara en dag när den numera sällsynta solen kikar fram. Hon har precis kört från Vimmerby och ska strax börja kvällens arbetspass i Hultsfred.
Clara jobbar som vårdassistent på en av kommunens gruppbostäder.

På gymnasiet gick Clara på samhällsprogrammet med inriktning beteende. Ett socialt jobb var något hon hoppades på efter studenten. Vid jul inför sista terminen sökte hon sig till vården i Hultsfred och började hoppa in som vikarie. Framåt sommaren kom ett erbjudande om sommarjobb som hon tackade ja till.

Mitt sommarjobb är jättekul säger Clara! De boende här är så härliga och vi har ofta roliga konversationer. De skapar en glädje i jobbet! Kollegorna är också bra. Jag kan hålla med om det jag hade hört om Hultsfred. Jag trivs bra inom vården här!

Innan jag började jobba så var jag lite orolig över vissa arbetsuppgifter och om man skulle bli omtyckt. Men alla arbetsuppgifter funkar bra och kollegorna är som sagt kanon!

Har du hunnit känna av någon skillnad från efter studenten?
Ja, sommaren efter studenten kan bli lite ensam. Man får tid till att fundera. De flesta jobbar och många får svar om studier och flyttar härifrån. Man blickar tillbaka till studenttiden, den var verkligen rolig!

Vad händer efter sommaren då?
Det hade varit kul att få förlängt här. Jag hade inte kunnat tacka nej till ett erbjudande. Jag hade saknat de boende för mycket då!
Om det inte blir det så funderar jag på att söka mig till handeln.